bilë

Shqip

Bilë f.sh. -

  1. Kokërr fildishi ose prej lënde sintetike, e rrumbullakët dhe e madhe sa një portokall, që përdoret në lojën e bilardos. Bilat e bilardos. Bila e bardhë.
  2. spec. Kokërr e vogël prej metali a prej lënde tjetër të fortë, e rrumbullakët dhe e lëmuar si rruazë, që hyn në punë për diçka, së bashku me të tjerat. Bilat e numëratores. Kushinetë me bila. Luajnë me bila.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.