bezdi

Shqip

Bezdi f.sh.bised. - Ndjenja e mërzisë që na vjen nga diçka e pakëndshme dhe e padëshirueshme; mërzi, shqetësim. Bezdi e madhe. Sjell bezdi. E vuri në bezdi. Rri me bezdi. Kam bezdi mërzitem. E kam bezdi më mërzit, s'e duroj. E merr me bezdi. I jep bezdi. Është për bezdi.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.