berr

Shqip

Berr m.sh. - Bagëti e imët; një kokë bagëti e imët (si njësi numërimi). Mish berri. Lesh berrash. Dhjetë berra dhen (dhi). Ruaj (kullot) berrat. Shkoj me berra. Theri një berr.

  • I bëri berra i bëri copa-copa, i griu, i dërrmoi. Çdo berr varet nga këmbët e veta fj.u.
a) secili përgjigjet për punën e vet, secili i del zot vetes;
b) çdo njeri duhet trajtuar dhe vlerësuar sipas veçorive që ka, duhet parë më vete pa e futur në një thes me të gjithë të tjerët.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.