beretë

Shqip

Beretë

I f.sh. - Kapelë e rrumbullakët dhe e sheshtë prej stofi të butë, pa strehë dhe pa rreth anash. Beretë burrash (grash). Beretë marinari (peshkatari). Mbaj beretë.

II f.sh. - Revolver i vogël i prodhimit italian. Fishekë beretë. Qëlloi me beretë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.