berber

Shqip

Berber m.sh. - Ai që ka për mjeshtëri të qethë flokët dhe të rruajë. Brisk berberi. Bluza e berberit. Karrige berberi. Qethem (rruhem) te berberi. Punon berber.

  • Bëhet berber në kokën e tjetrit e mëson diçka në kurriz të tjetrit. Te koka e qerosit të gjithë bëhen berberë fj. u. shih te qeros, ~i. Më rrove, të rrova, brisku (qe) i berberit dolëm barabar, pa fituar as njëri as tjetri, as më ke as të kam.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.