beqar

Shqip

Beqar mb. -

  1. Që është në moshë të rritur dhe nuk është martuar; i pamartuar. Djalë beqar. Vajzë beqare. Mbeti beqar.
  2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit. Jetë beqari. Banesë beqarësh. Beqare e moshuar.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.