benzol

Shqip

Benzol m. - Lëng i hollë e i pangjyrë, me një erë të lehtë, i cili nxirret nga nafta, avullon e ndizet më shpejt se benzina dhe përdoret për disa lloje motorësh, për prodhimin e lëndëve ngjyrosëse, të lëndëve shpërthyese, të disa barnave etj. Benzol për aeroplanë. Motor me benzol. Pastroj me benzol.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.