bazhdari

Shqip

Bazhdari f.hist. -

  1. Taksa që merrte bazhdari kur peshonte mallrat në treg. E drejta e bazhdarisë.
  2. sh. ~, ~të. Vendi ku rrinte bazhdari për të peshuar dhe për të marrë taksën; puna e bazhdarit. I peshonin në bazhdari.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.