baticë

Shqip

Baticë f.sh. -

  1. Ngritja e nivelit të ujit të detit, që përsëritet dy herë në ditë; det i ngritur, det i fryrë; kund. zbaticë. Koha e baticës. Ka baticë. Vjen (bie) batica.
  2. fig. Periudhë ngritjeje e një lëvizjeje a veprimtarie; ngjitja dhe fuqizimi i diçkaje; vërshim. Batica e revolucionit (e lëvizjes). Baticë ndjenjash.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.