bathër

Shqip

Bathër f.sh.bot. -

  1. Bimë barishtore njëvjeçare, me kërcell të drejtë e me zhardhok, me gjethe si të zambakut dhe me lule si xhufkë në krye të kërcellit, në ngjyrë të bardhë ose të verdhë, që çelin në pranverë. Kodër me bathra. Çelën bathrat.
  2. shih badër,~ra 1.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.