batbat

Shqip

Batbat ndajf. - Luaj batbat: luaj me një grup burrash, të cilët ulen në rreth dhe kalojnë dorë më dorë fshehurazi një shami të lidhur nyjë, duke qëlluar lojtarin e mesit derisa ai të gjejë atë që e ka shaminë; turrë.

  • E çon batbat diçka e shtyn me sot e me nesër, e zvarrit (një punë etj.).[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.