batalloj

Shqip

Batalloj kal.bised. - .

  1. E nxjerr nga përdorimi dhe e bëj të pavlefshëm, e bëj që të mos hyjë në punë; e prish. E batalloi qerren.
  2. E lë pa punë; bëj që të mos ketë me çfarë të punojë, e lë batall. I batalloi një javë të tërë.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.