batalion

Shqip

Batalion m.sh. -

  1. usht. Njësi ushtarake, që ka disa kompani të armëve të ndryshme dhe që hyn si nënrepart taktik në përbërjen e një regjimenti. Batalion këmbësorie. Batalion tankesh. Batalion autonom. Batalion sulmues. Batalion rezervë. Batalion partizan. Shtabi i batalionit. Komandanti (komisari) i batalionit.
  2. Njësi e punonjësve vullnetarë në vitet e para pas Çlirimit, që organizohej në punën për ndërtimin e vendit. Batalioni i punës. Batalioni i rinisë. Batalioni «Margarita Tutulani».[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.