batak

Shqip

Batak m.sh. -

  1. Vend me ujë të ndenjur e me baltë, që ka zakonisht edhe lëmishte të kalbura; lerë, llucë. Erë bataku. Si bualli në batak. U bë batak. Ngeci (ra) në batak. E nxorën nga bataku.
  2. fig. Gjendje e keqe dhe e vështirë, e cila lidhet me amullinë, me diçka të ulët e të ndyrë. Batak ideologjik. Kanë rënë në batak.
  3. fig. keq. Njeri i ulët e i ndyrë, batakçi; përmb. fundërrinat e shoqërisë, llumi. Bataku i shoqërisë.
  • E la në batak (në baltë) dikë shih te baltë, ~a.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.