bastër

Bastër f.krahin. -

  1. bot. shih vrug,~u. Bastra e grurit (e duhanit, e qepës, e hardhisë). I ra (e vrau) bastra.
  2. Erë e nxehtë që vjen nga jugu dhe që than bimët. Fryn bastra.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.