bast

Bast m.sh. - Marrëveshje ndërmjet dy a më shumë vetash, që hahen për diçka dhe që caktojnë një kusht, të cilin e plotëson kush humbet. Vë (lidh, zë) bast. Humbi (fitoi) bastin. Preu bastin. [1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.