baski

Baski f.sh.krahin. -

  1. Gozhdë e madhe; kunj i ngulur në mur për të varur në të diçka. Ngul baskinë. E vari pushkën në baski.
  2. shih ballkanike, ~ja. Mbuloi me baski. Ndërroi baskitë.
  3. Lloj çekani i farkëtarit, me majë të mprehtë dhe me mykë të shtypur.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.