bask

I m.sh. - Pjesëtar i popullsisë së lashtë baske, që jeton në pjesën veriperëndimore të Spanjës dhe në jugperëndim të Francës, banor vendës i kësaj krahine ose ai që e ka prejardhjen nga kjo krahinë. Vendi i baskëve. Gjuha e baskëve. Kryengritjet e baskëve.

Bask

II mb. - Që ka të bëjë me krahinën ku jetojnë baskët ose me baskët, që është karakteristik për këtë krahinë ose për baskët, i vendit të baskëve ose i baskëve; që është krijuar nga baskët. Popullsia baske. Patriotët baskë. Fshatra baske. Gjuha baske. Veshje (zakone, muzikë) baske.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.