bashkëveproj

Shqip

Bashkëveproj jokal. -

  1. Veproj së bashku e njëkohësisht me një tjetër për të arritur një qëllim, bashkërendoj forcat ose përpjekjet me një tjetër. Mësuesi bashkëvepron me prindërit. Repartet bashkëveprojnë në luftime.
  2. Jam në lidhje të dyanshme e në ndikim të ndërsjellë me një tjetër, kam bashkëveprim me dikë a me diçka. Fshati dhe qyteti bashkëveprojnë njëri me tjetrin. Gjuha letrare dhe dialektet bashkëveprojnë.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.