bashkëluftëtar

Bashkëluftëtar m.sh. -

  1. Ai që merr pjesë së bashku me të tjerë në një luftë, shok lufte, shok armësh. Bashkëluftëtarët e Skënderbeut.
  2. lart. Shok i vendosur në një veprimtari të madhe a në një çështje të përbashkët, ai që lufton e përpiqet krahas dikujt në veprimtarinë politike e shoqërore. Shokë dhe bashkëluftëtarë.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.