bardhësi

Bardhësi f. -

  1. Ngjyra e diçkaje të bardhë; të qenët i bardhë. Bardhësi verbuese. Bardhësia e borës (e gëlqeres). Bardhësia e fytyrës. Ndrit nga bardhësia.
  2. fig. Pastërtia e dëlirësia e ndjenjave dhe e mendimeve. Bardhësia e shpirtit.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.