baras

Baras ndajf. -

  1. Sa njëri edhe tjetri, në të njëjtën madhësi, sasi a shkallë me një tjetër, barabar, njësoj. Dolën baras. Arritën baras. I vë baras. Janë baras në mësime.
  2. përd. kallëzues. Ka vleftën, është i barabartë në numër me ...; bëjnë. Baras me gjysmën. Tre dhe dy baras pesë.
  • I bëri këmbët baras (çift, kizë) mospërf. shih te këmbë,~a.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.