baltovinë

Baltovinë f.sh. -

  1. Vend me baltë; tokë e lagët dhe e butë si baltë, baltinë. Baltovinat e kënetës.
  2. Baltë e hollë, llurbë balte, llucë; balturina. Baltovinat e udhës.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.