balo

Balo m.sh. -

  1. Qen ose ka me një balë të bardhë në ballë a në turi. Leh baloja. Mbërtheu balon në zgjedhë.
  2. bised. Njeri me flokët dhe qimet e fytyrës krejt të bardha, çubardh.
  3. Njeri që e dinë të gjithë se është i keq, njeri me damkë.
  • Ku lë laroja të hajë baloja keq. shih te laro,~ja. Kape laro, prite balo! tall. s'e merr vesh i pari të dytin, se secili bën sipas kokës.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.