balç

Balç m.sh. -

  1. bot. Lule balsami. Lule balçi. Lëng balçi.
  2. Lëng i trashë, që nxirret duke e zier këtë bimë ose duke e lënë për një kohë të gjatë në vaj dhe që përdoret për mjekim. Mjekim me balç. I trashë si balç.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.