bakter

Bakter m.kryes.sh.biol. - Organizëm shumë i vogël njëqelizor, që gjendet në ujë, në ajër, në tokë e në qenie të gjalla dhe kalbëzon e tharbëton lëndët organike ose shkakton sëmundje të ndryshme; mikrob. Baktere të dëmshme (të dobishme). Bakteret e difteritit (e tuberkulozit, e tifos). Bakteret e tokës. Bakteret e kalbëzimit (e tharbëtimit).[1]

Përshkrim i përafërt i fotografisë:

  1. mbështjellësi
  2. membrana e jashtme
  3. membrana e mbrendëshme
  4. citoplazma
  5. ribosomi
  6. ushqimi i ruajtur
  7. kromozomet
  8. mezosomet
  9. ?

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.