bakllava

Bakllava f.sh. - Ëmbëlsirë, që bëhet si byrek me petë të holla, të mbushura në mes me arra të shtypura dhe që, pasi piqet, përvëlohet me sherbet; një copë nga kjo ëmbëlsirë, e prerë zakonisht në trajtë rombi. Bakllava me arra (me shumë petë). Thelë bakllavaje. Hëngri një bakllava.

  • Nuk bëhet bakllava me miell thekre fj. u. nuk bëhet mirë një punë kur mungojnë mjetet e nevojshme. Ka (kërkon të ketë) njërën dorë në bakllava dhe tjetrën në revani (në mjaltë, në kabuni) përb. shih te dorë,~a.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.