bakelit

Shqip

Bakelit m. - Lëndë sintetike plastike, që përdoret në industri për prodhimin e sendeve të ndryshme dhe si material izolues. Enë (kuti, dorezë) bakeliti. Pluhur bakeliti. Reparti i prodhimit të bakelitit.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.