bakëm

Bakëm m.sh. -

  1. bot. Dru i vendeve të nxehta, i fortë e me ngjyrë të kuqe, që përdoret për mobilie dhe për të ngjyer. Orendi (tryezë) bakëmi. Bojë (ngjyrë) bakëmi.
  2. Ashkla të vogla të këtij druri, që përdoren për të ngjyer; ngjyra e kuqe si e këtij druri. E ngjeu me bakëm.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.