bajloz

Shqip

Emër

bajloz m.sh. -

  1. vjet. Ambasador, i dërguar si përfaqësues i një shteti.
  2. mit. Figurë mitologjike në legjendat dhe rapsoditë popullore shqiptare, që përfytyrohej si një vigan,i cili vinte nga deti e bënte të këqija. Lufta me bajlozin.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.