bajat

Bajat mb.bised. -

  1. Që ka humbur shijen freskinë dhe cilësitë e tjera të mira, pasi ka ndenjur për një kohë të gjatë; i ndenjur, i ndiçëm; kund. i freskët. Bukë bajate. Mish bajat. Gjellë bajate. U bë bajat.
  2. fig. Që i ka dalë boja, i vjetruar; që ka humbur vlerën nga përdorimi i tepruar dhe është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë e pa vend. Arsyetime bajate. Shpifje bajate. Autokritikë bajate. Demagogji bajate. Këngë (muzikë) bajate. Njeri bajat. U bë bajat.
  • Mall bajat shih te mall,~i II 3.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.