bahçe

Shqip

Emër

Bahçe f.sh.bised. - Kopsht i vogël zakonisht pranë shtëpisë, i mbjellë me pemë, me perime ose me lule; vjet. lulishte. Bahçe me pemë (me lule). Doli në bahçe. Punonte bahçen. Bahçja me lule dhe bota me njerëz kanë hije. fj. u.

  • Bahçe (kopsht) me lule shih te kopsht, ~i. I lulon bahçja (edhe) në dimër shih te luloj.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.