badihava

Badihava ndajf.bised. -

  1. Falas. Merrte (jepte) badihava. Hante badihava. Punonte badihava.
  2. Shumë lirë, gati falas. E bleu (e shiti) badihava.
  3. fig. Pa dobi, kot së koti, kot; pa e marrë me gjithë mend dhe pa ndier përgjegjësi; në erë, në tym. Fliste(bluante) badihava. Dëgjonte badihava.
  4. përd. mb. Që kushton shumë lirë; që jepet falas ose pothuaj falas. Mall (plaçkë) badihava.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

kot

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.