badër

Badër f.sh. -

  1. bot. Bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell të degëzuar e të lartë rreth një metër, me rrënjë si qepujkë, me gjethe si të preshit dhe me lule të vogla e të bardha, që rritet në kullota dimërore e lulëzon nëpranverë; presh i egër. Badra e malit. Badër uji. Lule badre. Karabush badre.
  2. bot. Shpatore, luleshpatë.
  3. Balonë fëmijësh, që bëhet me kërcellin e prasit të egër.
  • E bëri badër e shkatërroi krejt diçka, e bëri fije-fije; e bëri pluhur e hi.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.