babune

Babune f.sh. - Enë druri, e rrumbullakët dhe me një vesh, që nxë rreth dhjetë kile dhe që përdoret si masë drithi; karroqe. Dhjetë babune grurë. Mat me babune.

  • Ia ktheu huan me babune ia mori hakun me të tepërt.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.