babaxhan

Babaxhan mb.bised. -

  1. Shpirtmirë, i patëkeq, i çiltër e i dashur; i shtruar dhe i thjeshtë. Grua (plakë) babaxhane.
  2. I shëndoshë e i fuqishëm; i aftë e guximtar, që çan vetë në jetë e që u del zot edhe të tjerëve. Malësor babaxhan.
  3. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit (për njerëzit). Fytyrë babaxhani. Sjellje babaxhani. Qeshte si babaxhane.[1]

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.