bërxollë

Shqip

Bërxollë f.sh. - Thelë e hollë mishi nga pjesa e brinjëve dhe e shtyllës kurrizore, zakonisht të derrit a të viçit, që piqet a skuqet. Bërxolla të pjekura (të skuqura, të skarës). Bërxolla derri (dashi, viçi).[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.