bëmë

Shqip

Bëmë f.kryes.sh. - Vepër trimërie, trimëri e dikujt; veprim i shquar që mbetet i përmendur. Bëmat e mëdha (e lavdishme). Bëma heroizmi. Jeta dhe bëmat e Skënderbeut. Bëmat e Mujit e të Halilit. Këndoj (tregoj) bëmat e dikujt.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.