Vjeshta

VJESHTË f.

  • Stina e tretë e vitit që vjen pas verës, stina ndërmjet verës e dimrit, kur ditët fillojnë të zvogëlohen dhe bien gjethet (në gjysmërruzullin verior fillon më 22 shtator e mbaron më 21 dhjetor). Vjeshta e parë shtatori. Vjeshtë e dytë tetori. Vjeshta e tretë nëntori. Vjeshtë e lugë. Ditë vjeshte. Erë vjeshte. Shirat e vjeshtës. Grurë vjeshte grurë që mbillet në vjeshtë. Mbjelljet e vjeshtës. Erdhi (hyri) vjeshta. Iku vjeshta.
  • Lule vjeshte bot. shih te LULE,~JA.
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.