Turqia

Shqip

Emër

Turqia -

  1. vend bikontinental, që shtrihet në Azi dhe Evropë
    Kufizohet me Greqinë, Bullgarinë, Gjeorgjinë, Armeninë, Azerbejxhanin, Iranin, Irakun dhe Sirinë.
    Kryqytet i Turqisë është Ankara.

Etimologjia

Prononcimi

Sinonime

Antonime

Fjalë rrjedhëse

Në gjuhë tjera

This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.