çikërrimë

Shqip

Emër

  1. Sende të vogla të përdorimit të përditshëm, gjëra të vogla; artikuj të imët, të nevojshëm në jetën e përditshme dhe që kushtojnë pak. Çikërrimat e shtëpisë. Çikërrimat e fëmijëve. Dyqan çikërrimash. Shet çikërrima. Mbledh gjithfarë çikërrimash.
  2. fig. Punë e vogël dhe e parëndësishme, diçka pa vlerë e pa rëndësi, vogëlsirë. Çikërrimat e ditës. Merret me çikërrima. I foli rëndë për një çikërrimë.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.