çardash

Shqip

Çardash m.sh. - Valle popullore hungareze me çifte, që fillon ngadalë dhe mbaron me rrotullime të shpejta; muzika që shoqëron këtë valle. Çardash hungarez. Çardash me violinë. Kërcejnë çardash.[1]

Etimologjia

Shqiptimi

Sinonime

Antonime

Fjalë të prejardhura

Në gjuhë tjera

Referencat

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.