Главна страница

Викивидови е отворен и слободен именик на видовите во природата. Ги опфаќа животините, растителен свет, габи, бактерии, археобактерии, протисти и сите други облици на живот. Веќе имаме 588.567 статии.

Викивидовите се бесплатни и слободни бидејќи животот е општо добро!

  • Погледнете во Wikispecies:Help за поподробни информации како да создавате нови страници.
  • Погледнете на википедија за научна класификација на видовите.
  • Посетете ја селската чешма за дискусии во врска со проектот.
  • Посетете ја страницата направено и да се направи за белешки за подеталните области и дефинирање на идните цели.
  • Погледнете во Викивидови ЧПП за често поставувани прашања и нивни одговори.
  • Погледнете го напатствието за подигнување на слики.
  • Посетете ја и страницата Wikispecies PR доколку мислите дека може да помогнете во популаризацијата на Викивидовите.
Таксонавигација

Викивидови е проект на непрофитната Фондација Викимедија, која управува и со неколку други повеќејазични, слободни и непрофитни проекти:

Мета
Координација на сите Викимедиини проекти
Википедија
Слободна енциклопедија
Ризница
Заедничко складиште на мултимедијални содржини
Викикниги
Слободни книги и прирачници
Викицитат
Збирка на цитати
Викиречник
Речник и лексикон
Викиизвор
Слободна библиотека
Викивести
Вести
Викиуниверзитет
Материјали за учење
This article is issued from Wikimedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.