Simeut

Simeut' mangrupa subordo insékta hérbivora dina ordo Orthoptera, nu ilmiahna disebut Caelifera.

Caelifera

Simeut
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:Animalia
Fila:Arthropoda
Kelas:insékta
Ordo:Orthoptera
Subordo:Caelifera
Kulawarga

Superfamili: Proscopioidea

  • Proscopiidae

Superfamili: Eumastacoidea

  • Eumastacidae
  • Thericleidae

Superfamili: Xyronotoidea

  • Tanaoceridae
  • Xyrotonotidae

Superfamili: Pampagoidea

  • Pamphagidae

Superfamili: Pyrgomorphoidea

  • Pyrgomorphidae

Superfamili: Trigonopteryguidea

  • Borneancrididae
  • Trigonopterygidae

Superfamili: Acridoidea

  • Acrididae
  • Cyrtacanthacridinae
  • Romaleidae

Superfamili: Tetrigoidea

  • Batrachideidae
  • Tetrigidae

Superfamili: Tridactyloidea

  • Tridactylidae
  • Ripipterygidae

Superfamili: Cylindrichaetoidea

  • Cylindrichaetidea

Can kanyahoan: Charilaidae
Dericorythidae
Euschmidtiidae
Lathiceridae
Lentulidae
Lithidiidae
Ommexechidae
Pneumoridae
Pyrgacrididae
Tridactylidae
Tristiridae

Ciri

Simeut boga anténeu nu leuwih pondok batan awakna, jeung ovipositor-na pondok. Spésiés nu sok disada, biasana ngaluarkeun sora tina gésékan fémur tukang jeung jangjang (tutup jangjang) atawa beuteungna. Tympana, mun ayaan, perenahna di bagian awal buku abdominal.

Kulawarga

Subordo ieu ngawengku lima kulawarga utama:

  • Acrididae (grasshoppers and short-horned grasshoppers)
  • Eumastacidae (monkey grasshoppers)
  • Tanaoceridae (tanaocerids)
  • Tetrigidae (grouse locusts, pygmy grasshoppers, and pygmy locusts)
  • Tridactylidae (pygmy mole crickets)

Nu "pangpentingna" nyaéta Acrididae, nu ngawengku kira 10.000 spésiés. Kulawarga ieu dicirikeun ku suku jeung jangjang nalika geus sawawa, nu kelirna cékas jeung sampurna. As well as singing by rubbing their legs together, there may also be a visual display. Kulawarga Acrididae ngawengku Locust, nu bisa jadi hama tatanén nu bahya pisan.

Endog simeut diteundeun dina taneuh, dikubeng ku zat busa nu ngajaga dina mangsa inkubasi; biasana mah bisa nepi ka 400-500 endog.

Pedaran lianna

Simeut salaku katuangan

Di sababaraha wewengkon di sakuliah dunya, simeut sok didahar salaku sumber protéin. Malah, di sababaraga nagara, simeut téh jadi salah sahiji katuangan ilahar para soldadu.

Di pasawahan Koréa, simeut sok dipaké deungeun sangu nalika dahar beurang, sabab dianggap mangrupa katuangan séhat. Ngasakkeunana mah rupa-rupa: disangray atawa digoréng sanggeus dilaan jangjang jeung sukuna. Ogé dipaké pikeun natambaan sawan barudak, batuk, tétanus.

Nalika populasi hiji spésiés simeut anténeu pondok ti kulawarga Acrididae loba teuing, anggotana sok robah jadi locust. Gorombolan locust ieu kawentar bisa ngaruksak pepelakan.

Tumbu kaluar

Sumber rujukan

  • Grasshopper, Wikipédia édisi basa Inggris per 8 Januari 2006.
  • Firefly Encyclopedia of Insects and Spiders (2002). Christopher O'Toole (éd.). ISBN 1-55297-612-2
Artikel ieu mangrupa taratas, perlu disampurnakeun. Upami sadérék uninga langkung paos perkawis ieu, dihaturan kanggo ngalengkepan.


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.