Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 39.606 artikel sarta 20.017 pamaké nu kadaptar

Biografi · Budaya · Géografi · Matematika · Élmu · Sajarah · Seni · Sunda · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Artikel petingan

Papatong téh serangga nu asup kana ordo Odonata, subordo Epiprocta, jeung, dina jihat husus, infraordo Anisoptera. Cirina nyaéta panon majemuk nu badag, dua pasang jangjang ngalangkang, sarta tungtung awak nu panjang.

Kadaharan papatong ilaharna mah reungit, laleur, nyiruan, kukupu, sarta sarupaning serangga leutik lianna. Lingkungan hirup papatong biasana di sabudeureun situ, pasawahan, pokona mah deukeut ka cai, sabab larvana, nu katelah "kini-kini" téa, hirup na cai. Papatong mah tara ganggu, nyoco atawa nyeureud manusa; malah mah, papatong téh gedé pisan ajénna salaku pamangsa nu mantuan ngajaga populasi serangga nu bahya samodél reungit.

Salengkepna...

Warta kiwari

Portal:Keur lumangsung/Juni 2018

   
Hayu Nulis di Wikipedia!

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 39.606 artikel nu nempatkeun Wikipedia Basa Sunda dina urutan ka 92 tina 293 proyek Wikipédia. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca. Mangga tengetan pangwanohna atanapi tutorialna.

Portal Komunitas

Urang Sunda Ka Marana?
Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Baraya anu ngokolakeunna ngariung dina panglawungan.


Artikel nu dipikabutuh
Réa kénéh artikel anu dipikabutuh dina Wikipédia téh. Hayu babarengan ngalengkepan artikel anu ditataan dina ieu daptar di handap:


Pakakas Wiki

  • Anyar Robah
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Kaca Husus
  • Akun Global

Butuh pitulung?

Gambar petingan


Walungan Yukon, Carmacks, Yukon, Kanada
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...


Wikipédia dina basa séjén

Indonésia  Acéh  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Melayu  Minangkabau  Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English  Deutsch  Français  Italiano  Polski  Español  Русский  日本語  Português

Daptar lengkep  Koordinasi multibasa
Proyék sawargi

Wikipédia mangrupa hiji énsiklopédi bébas nu diasuh ku Yayasan Wikimédia tanpabati nu ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa nembrak:

Commons
Gudang média keur balaréa
Wikikamus
Kamus jeung tésaurus
Wikipustaka
Buku jeung manual bébas
Wikisource
Dokumén bébas
Wikiquote
Kumpulan cutatan
Wikidata
Interwiki
Wikispésiés
Diréktori spésiés
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiversity
Materi atikan
Wikivoyage
Pariwisata
Meta-Wiki
Koordinasi proyék Wikimédia
Media-Wiki
Koordinasi software
Incubator
Calon proyék
Wikimania
Patepungan 2018
Phabricator
Panalungtik bug
Test Wiki
Uji coba
Wikimedia Foundation
Yayasan Wikimédia
Wikimedia Indonesia
Paguyuban Wikimédia Indonésia
Salengkepna
Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.