Senén, 13 Januari 2020 · 23.23 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
59.789 artikel sarta 23.250 pamaké nu kadaptar



13/01/2020 · 23.23 UTC ·

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.789 artikel jeung 23.250 pamaké kadaptar.

1888 - National Geographic Society diadegkeun

Poé ieu dina sajarah

1847 - Perang Méksiko Amérika réngsé.
1915 - Lini Avezzano di Italia, puluhan rébu palastra.
1942 - Henry Ford maténkeun mobil pelastik.
1982 - Boeing 737 nabrak Jambatan Ka-14 di Washington.
1993 - Konvénsi Sanjata Kimia (CWC) ditaréken.

Gambar Petingan

Imah Paninggaran

Lukisan Imah Paninggaran (Walanda: Jagerswoning; Inggris: the Hunter's Home) dijieun taun 1826 ku tukang lukis Bélgia Henry Voordecker (1779-1861). Lukisan minyak saluhureun papan, kiwari jadi koléksi Rijksmuseum (Muséum Nasional) Amsterdam, Walanda.

Artikel Petingan

Marc Márquez

Marc Márquez Alentà (lahir 17 Fébruari 1993) nyaéta tukang balap motor Grand Prix urang Spanyol sarta dalapan kali juara dunya kajuaran Grand Prix, nu genep di antarana dina kelas MotoGP. Márquez balap pikeun tim pabrik Honda saprak manéhna ancrub dina MotoGP taun 2013. Manéhna minangka salah sahiji ti opat tukang balap nu geus meunang gelar juara dunya dina tilu kategori nu béda, sanggeus Mike Hailwood, Phil Read sarta Valentino Rossi.


Panglawungan

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN


Pitulung

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.789 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA


Kaca Husus

  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén
Pakakas Wiki
  1. Gatot Mangkoepradja (id, 🗘)
  2. Andi Sultan Daeng Radja (id, 🗘)
  3. Abu Sufyan (id, 🗘)
  4. Yazid bin Abu Sufyan (id, 🗘)
  5. Muawiyah bin Abu Sufyan (id, 🗘)
  6. Saharjo (id)
  7. Rasuna Said (id, 🗘)
  8. Marwan bin al-Hakam (id, 🗘)
  9. Pattimura (id, 🗘)
  10. Ki Sarmidi Mangunsarkoro (id, 🗘)
Tarjamahkeun Artikel


Keur Lumangsung

  • 01 Januari - Hujan nu teu reureuh-reureuh ti maleman taun anyar kénéh ngabalukarkeun caahna Leuwi Angké sarta banjir di sawatara wewengkon di Jabodetabek.
  • 03 Januari - Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha
    urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.
  • 06 Januari - Ria Irawan mulih ka jati mulang ka asal alatan panyakit kankér nu geus karandapan ti sababaraha taun ka tukang.
  • 08 Januari - Pasawat Ukraina, Boeing 737, murag di Téhéran, teu lila sabada ngapung. Sakabéh 176 jalma jeroeun kapal palastra.
Warta Kiwari

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Banjar  Banyumasan
Bugis  Gorontalo  Jawa  Malayu
Minang  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku

Wikipédia Nusantara
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Pitulung Ngédit

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.789 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Pakakas Wiki
  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén

Kaca Husus

Artikel nu Dipikabutuh
  1. Gatot Mangkoepradja (id, 🗘)
  2. Andi Sultan Daeng Radja (id, 🗘)
  3. Abu Sufyan (id, 🗘)
  4. Yazid bin Abu Sufyan (id, 🗘)
  5. Muawiyah bin Abu Sufyan (id, 🗘)
  6. Saharjo (id)
  7. Rasuna Said (id, 🗘)
  8. Marwan bin al-Hakam (id, 🗘)
  9. Pattimura (id, 🗘)
  10. Ki Sarmidi Mangunsarkoro (id, 🗘)


Warta Kiwari

  • 01 Januari - Hujan nu teu reureuh-reureuh ti maleman taun anyar kénéh ngabalukarkeun caahna Leuwi Angké sarta banjir di sawatara wewengkon di Jabodetabek.
  • 03 Januari - Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha
    urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.
  • 06 Januari - Ria Irawan mulih ka jati mulang ka asal alatan panyakit kankér nu geus karandapan ti sababaraha taun ka tukang.
  • 08 Januari - Pasawat Ukraina, Boeing 737, murag di Téhéran, teu lila sabada ngapung. Sakabéh 176 jalma jeroeun kapal palastra.


Wikipédia Nusantara

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Malayu  Minang  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku
Wikimédia Indonésia

Wikipédia Pangonjoyna
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Wiktionary
Kamus bébas
Wikisource
Dokumén Bébas
Wikiquote
Kumpulan Cutatan
Wikibooks
Pustaka jeung Manual
Wikinews
Warta Bébas
Wikispecies
Diréktory Spésies
Wikivoyage
Inpo Liliaran
Wikiversity
Sarana Diajar Bébas
Commons
Gudang média keur balaréa
Wikidata
Dadasar Pangaweruh Bébas
MediaWiki
Koordinasi MediaWiki
Meta-Wiki
Koordinasi sadaya proyék Wikimédia
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.