Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 39.850 artikel sarta 21.206 pamaké nu kadaptar

Biografi · Budaya · Géografi · Matematika · Élmu · Sajarah · Seni · Sunda · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Artikel petingan

Thomas Hobbes (gumelar di Malmesbury, Wiltshire, Inggris, 5 April 1588  tilar dunya di Derbyshire, Inggris, 4 Désémber 1679 dina umur 91 taun) nyaéta hiji filsuf Inggris aliran empirisme. Manehna nyumbang pendapat ngeunaan konsép manusa tina sudut pandang empirisme-materialisme, jeung pendapat ngeunaan hubungan manusa jeung sistim nagara.

Hobbes mangaruhan sakabéh widang pangajaran moral di Inggris sarta falsafah pulitik, utamana liwat bukuna anu miboga judul "Leviathan". Hobbes teu ngan kawentar di Inggris, tapi ogé di Éropa. Salian dipikawanoh minangka filsuf, Hobbes ogé kawentar minangka ahli matematika jeung sarjana klasik. Manéhna kungsi jadi guru matematika Charles II sarta nerbitkeun tarjamahan karya sastra Iliad sarta Odyssey karya Homeros. Lengkepna >>>

Warta kiwari

Portal:Keur lumangsung/Januari 2019

   
Hayu Nulis di Wikipedia!
Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 39.850 artikel nu nempatkeun Wikipedia Basa Sunda dina urutan ka 92 tina 293 proyek Wikipédia. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca. Mangga tengetan pangwanohna atanapi tutorialna.
Portal Komunitas

Urang Sunda Ka Marana?
Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Baraya anu ngokolakeunna ngariung dina panglawungan.


Artikel nu dipikabutuh
Réa kénéh artikel anu dipikabutuh dina Wikipédia téh. Hayu babarengan ngalengkepan artikel anu ditataan dina ieu daptar di handap:

  1. Hak asasi manusa (id, Terjemahkan!)
  2. Azték (id, Terjemahkan!)
  3. Peradaban Maya (id, Terjemahkan!)
  4. Karajaan Hungaria (id, Terjemahkan!)
  5. Abad Pertengahan (id, Terjemahkan!)
  6. Josef Stalin (id, Terjemahkan!)
  7. Vladimir Lenin (id, Terjemahkan!)
  8. Kleopatra (id, Terjemahkan!)
  9. Plato (id, Terjemahkan!)
  10. Jean-Jacques Rousseau (id, Terjemahkan!)
  11. Thomas Alva Edison (id, Terjemahkan!)
  12. Enrico Fermi (id, Terjemahkan!)
  13. Nikola Tesla (id, Terjemahkan!)
  14. Alfred Russel Wallace (id, Terjemahkan!)
  15. Tiranosaurus (id, Terjemahkan!)
  16. Mégalodon (id, Terjemahkan!)
  17. Ledakan badag (id, Terjemahkan!)
  18. Pi (id, Terjemahkan!)
  19. Olimpiadeu (id, Terjemahkan!)
  20. Bukares (id, Terjemahkan!)


Pakakas Wiki

  • Anyar Robah
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Kaca Husus
  • Akun Global

Butuh pitulung?

Gambar petingan

Manuk robin Madagaskar (Copsychus albospecularis pica) bikang, Taman Nasional Montagne d’Ambre, Madagaskar
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...

Wikipédia dina basa séjén

Indonésia  Acéh  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Melayu  Minangkabau  Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English  Deutsch  Français  Italiano  Polski  Español  Русский  日本語  Português

Daptar lengkep  Koordinasi multibasa
Proyék sawargi

Wikipédia mangrupa hiji énsiklopédi bébas nu diasuh ku Yayasan Wikimédia tanpabati nu ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa nembrak:

Commons
Gudang média keur balaréa
Wikikamus
Kamus jeung tésaurus
Wikipustaka
Buku jeung manual bébas
Wikisource
Dokumén bébas
Wikiquote
Kumpulan cutatan
Wikidata
Interwiki
Wikispésiés
Diréktori spésiés
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiversity
Materi atikan
Wikivoyage
Pariwisata
Meta-Wiki
Koordinasi proyék Wikimédia
Media-Wiki
Koordinasi software
Incubator
Calon proyék
Wikimania
Patepungan 2019
Phabricator
Panalungtik bug
Test Wiki
Uji coba
Wikimedia Foundation
Yayasan Wikimédia
Wikimedia Indonesia
Paguyuban Wikimédia Indonésia
Salengkepna
Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.