Senén, 22 Pébruari 2021 · 10 Rajab 1442 H / 1954 · 12.59 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
60.611 artikel sarta 25.485 pamaké nu kadaptar



22/02/2021 · 12.59 UTC ·

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 60.611 artikel jeung 25.485 pamaké kadaptar.

1974 - Pasamoan OKI Kadua di Lahore

Poé ieu dina sajarah

1819 - Spanyol ngajual Florida ka AS.
1848 - Révolusi Perancis 1848 dimimitian.
1878 - Toko Woolworth kahiji dibuka di New York.
1958 - Mesir jeung Syria ngagabung jadi Républik Arab Sarikat.
2002 - Jonas Savimbi ti Angola nemasing pati.
2005 - Lini Zarand di Iran, 612 palastra.
2006 - Parampogan £53 juta di Kent, Inggris.

Gambar Petingan

Beuleum Lauk





Beuleum lauk dibungkus ku almunieum.

Artikel Petingan

Gilgamesh

Gilgamesh nyaéta inohong pahlawan anu pangdipikawanohna dina jaman Mésopotamia kuno. Ieu inohong téh dianggap minangka raja sémi mitos ti Uruk. Sababaraha lalakonna kapanggih dina basa Akkadia, sarta nyaritakeun lalampahan hiji raja anu embung maot. Lalakonna geus diulik jeung dimekarkeun ku para panulis jeung filsuf ti jaman buhun nepi ka kiwari. Tina lalampahanana, katémbong pentingna perhatian manusa kana perkara paéh, néangan élmu pangaweruh, jeung nyingkah tina patempatan jalma réa. Lalakonna aya dina sababaraha vérsi sarta geus kungsi dipaluruh kamekaranana ti waktu-ka waktu.


Panglawungan

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN


Pitulung

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.611 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA


Kaca Husus

  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén
Pakakas Wiki
  1. Johannes Latuharhary (id, 🗘)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id, 🗘)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)
Tarjamahkeun Artikel


Keur Lumangsung

  • Fukushima, Jepang dioyag-oyag ku lini anu gedéna 7,3 Magnitudo.
  • KRL Jogja-Solo resmi dioperasikeun sabada éléktrifikasi anu digawéan salila 9 bulan.
  • Présidén Komiteu Persiapan Olimpiade Tokyo 2020, Yoshiro Mori ngundurkeun diri.
  • Pamaréntahan Myanmar anu dipingpin ku Aung San Suu Kyi dikudéta ku junta militér.
  • Kasus COVID-19 di sakuliah dunya ampir nepi ka 110 juta kasus.
Warta Kiwari

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar
Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa
Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku

Wikipédia Nusantara
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Pitulung Ngédit

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 60.611 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Pakakas Wiki
  • Anyar Robah
  • Kategori
  • Sawala
  • Panglawungan
  • Unjal Berkas
  • Akun Global
  • Kontribusi
  • Kuncén

Kaca Husus

Artikel nu Dipikabutuh
  1. Johannes Latuharhary (id, 🗘)
  2. Gilgamesh (id)
  3. Maria Theresia (id, 🗘)
  4. Perjangjian internasional (id, 🗘)
  5. Muammar Khadafi (id, 🗘)
  6. Sapfo (id, 🗘)
  7. Angulimala (id)
  8. Muwaqqit (id, 🗘)
  9. Anwar Tjokroaminoto (id, 🗘)
  10. Iqro (id, 🗘)


Warta Kiwari
  • Fukushima, Jepang dioyag-oyag ku lini anu gedéna 7,3 Magnitudo.
  • KRL Jogja-Solo resmi dioperasikeun sabada éléktrifikasi anu digawéan salila 9 bulan.
  • Présidén Komiteu Persiapan Olimpiade Tokyo 2020, Yoshiro Mori ngundurkeun diri.
  • Pamaréntahan Myanmar anu dipingpin ku Aung San Suu Kyi dikudéta ku junta militér.
  • Kasus COVID-19 di sakuliah dunya ampir nepi ka 110 juta kasus.


Wikipédia Nusantara

Wikipédia Nusantara
Indonésia  Acéh  Bali  Banjar  Banyumasan  Bugis  Gorontalo  Jawa  Madura  Malayu  Minang  Nias  Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan  WikiKamus  WikiBuku
Wikimédia Indonésia

Wikipédia Pangonjoyna
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak:

Wiktionary
Kamus bébas
Wikisource
Wikisource
Dokumén Bébas
Wikiquote
Wikiquote
Kumpulan Cutatan
Wikibooks
Wikibooks
Pustaka jeung Manual
Wikinews
Wikinews
Warta Bébas
Wikispecies
Diréktory Spésies
Wikivoyage
Inpo Liliaran
Wikiversity
Wikiversity
Sarana Diajar Bébas
Commons
Commons
Gudang média keur balaréa
Wikidata
Dadasar Pangaweruh Bébas
MediaWiki
MediaWiki
Koordinasi MediaWiki
Meta-Wiki
Koordinasi sadaya proyék Wikimédia
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.