Conținut recomandat
MDNA este cel de-al doisprezecelea album de studio al cântăreței americane Madonna, lansat la 23 martie 2012 sub egida casei de discuri Interscope Records. Materialul discografic a fost realizat în anul 2011, moment în care solista lucra la filmarea și regizarea propriului film, W.E. Madonna a început ședințele de înregistrare pentru album în luna iulie a anului 2011, colaborând cu numeroși producători, printre care și Alle Benassi, Benny Benassi, Demolition Crew, Free School, Michael Malih, Indiigo, William Orbit și Martin Solveig, ultimii doi fiind producătorii principali ai albumului.

Înregistrarea cântecelor a decurs fără probleme pentru toți cei implicați, cu toate că Madonna a întâmpinat dificultăți în a lucra cu Benny Benassi deoarece acesta nu vorbea limba engleză fluent, fiind nevoită să îl folosească pe Alle Benassi drept traducător. Din punct de vedere muzical, MDNA este un album pop și EDM ce conține atât piese introspective, cât și melodii vesele. În ceea ce privește versurile, piesele de pe album abordează teme precum petrecerile, iubirea pentru muzică, dragostea, precum și dezamăgirea, răzbunarea și separarea. Titlul albumului are un triplu înțeles; aluzia sa la drogul MDMA a primit o reacție negativă din partea grupurilor antidrog.

MDNA a reprezentat prima lansare a Madonnei din contractul cu Live Nation, semnat în anul 2007. Cântăreața a semnat, de asemenea, un contract cu casa de discuri Interscope Records, următoarele trei albume de studio urmând să fie lansate sub egida acestei case de discuri. MDNA fiind primul din ele. Promovarea albumului s-a realizat prin intermediul spectacolului din timpul pauzei meciului de fotbal Super Bowl XLVI și turneului MDNA Tour, devenind unul dintre turneele cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Cântecele „Give Me All Your Luvin'”, „Girl Gone Wild”, „Masterpiece” și „Turn Up The Radio” au fost lansate ca discuri single. Primul single a ocupat locul 10 în clasamentul Billboard Hot 100, Madonna extinzându-și astfel recordul de artist cu cele mai multe șlagăre de top 10 din istoria clasamentului. Albumul nu a avut parte de nici o altă promovare suplimentară, situație care a fost remarcată de mass-media.

Criticii de specialitate au fost indeciși cu privire la materialul discografic. Aceștia au lăudat producția lui Orbit și piesele lente, însă au criticat versurile și regresul Madonnei în ceea ce privește muzica. Albumul a debutat pe prima poziție a topurilor din numeroase țări, inclusiv Australia, Brazilia, Canada, Italia, Spania, Regatul Unit și Statele Unite. Solista a stabilit atât un record pentru cele mai multe albume pe locul unu ale unui artist solo în Australia și Regatul Unit, cât și un record pentru cele mai slabe vânzări în cea de-a doua sa săptămână din istoria Nielsen SoundScan în Statele Unite. MDNA a fost al doisprezecelea cel mai bine vândut album al anului 2012 în toată lumea, înregistrând vânzări de peste două milioane de exemplare.

Alte sugestii dintre cele 758 de pagini recomandate:

Știați că?
Știri


Ziua de astăzi în istorie
15 martie: Ziua Națională a Ungariei

Alte aniversări: 14 martie 15 martie 16 martie

Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.

  • Răsfoiți articolele de calitate și faceți propuneri pentru noi astfel de articole.
  • Consultați politica oficială și eticheta Wikipediei.
  • Apreciați Wikipedia pe Facebook sau promovați-ne pe site-ul dumneavoastră.
  • Există peste 13.800 de localități în România și 1.500 în Republica Moldova. Noi avem câte un articol pentru fiecare dintre ele. Vă invităm să scrieți despre localitatea dumneavoastră preferată.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.