Wikimedia Foundation

Wikimedia Foundation Inc. utawa Yayasan Wikimedia kuwe organisasi induk Wikipedia, Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks, Wikisource karo Nupedia. Yayasan kiye sejatine kuwe organisasi sosial sing bernaung nang undang-undang Florida, AS. Pendiri resmine yakuwe CEO (direktur) Bomis karo salah siji pendiri Wikipedia Jimbo Wales tanggal 30 Juni 2003. Jeneng "Wikimedia" ditetapna Sheldon Rampton nang WikiEN-l mailing list post, Maret 2003. Terus, jeneng domain wikimedia.org karo wikimediafoundation.org dienggo Daniel Mayer (salah siji kontributor) kanggo yayasan Wikipedia.

Tujuan yayasan kiye yakuwe kanggo ngaweh dukungan ming perkembangan pengetahuan bebas (ning bertanggungjawab), gratis, ora nganggo iklan tur kanggo kepentingan umum.

Sumbangan

Wikimedia nerima sumbangan nang , sing bisa dikirim elektronis liwat PayPal utawa dikirim liwat pos.

Pranala Jaba

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.